Οι περισσότεροι από εμάς ξοδεύουμε πολύ χρόνο σκυμμένοι πάνω από τους υπολογιστές ή τα τηλέφωνά μας. Έχουμε συνηθίσει να είμαστε στην καθιστή θέση, πεσμένοι με το κεφάλι μας προς τα εμπρός και τους ώμους στρογγυλεμένους. Καθώς το βάρος του κεφαλιού και των ώμων μας μετακινείται προς τα εμπρός, αυτό επιβαρύνει τους μύες που βρίσκονται πίσω και πλάγια της σπονδυλικής στήλης, μεταξύ των ωμοπλατών, αλλά και τους μύες γύρω από τους ώμους και τον λαιμό. Καθώς διατηρούμε αυτή τη στάση στις πολύωρες συναντήσεις μέσω Zoom, είτε στις προσωπικές μας στιγμές σερφαρίσματος, η γνωστή αίσθηση ¨σφιχτού¨ στη μέση, στην πλάτη, στους ώμους ή στο λαιμό εμφανίζεται και μας εγκλωβίζει.

Ωστόσο, εδώ είναι τα καλά νέα. Το σώμα μας είναι εκπληκτικά ανθεκτικό και παρά τις ώρες που περνάμε ¨κολλημένοι¨ σε μια κακή καθιστή θέση, δεν χρειάζεται πολύς χρόνος για να ανανεώσουμε τη στάση μας και να αναζωογονήσουμε τους κουρασμένους μύες.

Ξεχάστε τον φανταχτερό εξοπλισμό του pilates και τις περίπλοκες πόζες τηs yoga.Ήρθε η ώρα να βρούμε το εσωτερικό μας Ζεν, ακόμα και σε μια καθημερινότητα γεμάτη προκλήσεις. Πώς? Ακολουθώντας τα παρακάτω tips:

  • Καθόμαστε στο μπροστινό άκρο της καρέκλας για να δημιουργήσουμε μια ευθεία γραμμή από τα αυτιά μας μέχρι τους γοφούς μας, με τα πέλματα μας να ακουμπούν στο πάτωμα, ακριβώς κάτω από τα γόνατά μας.
  • Αφιερώνουμε λίγα δευτερόλεπτα για να εστιάσουμε στην αναπνοή μας και με τα μάτια μας κλειστά αναπνέουμε φυσικά.
  • Όταν νιώσουμε έτοιμοι, ξεκινούμε να κινούμε ελεύθερα τον κορμό, το κεφάλι, τους ώμους και τις παλάμες σε στροφές, πλάγιες κινήσεις, διπλώσεις και εκτάσεις. Ιδιαίτερα ανακουφιστικό είναι το άνοιγμα του θώρακα!!

Extra tips:

  • Βάλτε το αγαπημένο σας τραγούδι, καθώς κινείστε!!
  • Προσφέρετε στον εαυτό σας συχνά διαλείμματα εκτός της καρέκλας και κινηθείτε ελεύθερα στο χώρο.

Μπορούμε να έχουμε την υγεία μας σε προτεραιότητα, ακόμη και μέσα σε ένα γεμάτο και απαιτητικό πρόγραμμα. Μέσα σε μερικά λεπτά, μπορούμε να απαλλαγούμε από τις αυξανόμενες ενοχλήσεις  και να δημιουργήσουμε μια προσωπική όαση, ώστε ανανεωμένοι και έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε οτιδήποτε βρεθεί στο δρόμο μας.

 

Άρτεμις Ανδρικάκη

Anahata Yoga Academy

Yoga Alliance Ε-RYT® 500, YACEP® | Φυσικοθεραπεύτρια

Eιδίκευση: Therapeutic Elements Yoga

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *