Είναι παράξενο να σκέφτομαι ότι είμαι 24 ετών και είμαι μαμά. Όμως, παρόλο που είμαι νέα σε αυτόν τον κόσμο, έχω καταλάβει τη σημασία και την αξία της μητρότητας στη σημερινή εποχή. Εκεί, σε εκείνη τη στιγμή, βρέθηκα μπροστά σε ένα θαύμα, σε μια ευτυχία που ξεπερνούσε κάθε προσδοκία. Ήταν σα να έπιασα την αγάπη στα χέρια μου, να ανακάλυψα την αληθινή σημασία της ζωής μέσα από τα μάτια ενός μικρού πλάσματος. Και στις στιγμές εκείνες, εμένα η ψυχή μου άνθιζε, καθώς έβλεπα τον έρωτα να γεννιέται και να ανθίζει σε κάθε ανάσα, σε κάθε χαμόγελο. Πέρα από την ευτυχία, υπήρχε και η σκληρή πραγματικότητα της λεχώνας. Η ψυχολογία μου υπέφερε, καθώς αντιμετώπιζα τις αλλαγές του σώματος μου, τις αναταράξεις των ορμονών μου και τις αμφιβολίες μου για το αν ήμουν ικανή να γίνω μαμά

Είμαι ικανή να γίνω μαμά;

Μου ήταν δύσκολο να βρω τη δύναμη να παλέψω. Η αγάπη προς το μωρό μου όμως, ήταν η φωτεινή ακτίνα που με οδήγησε από το σκοτάδι στο φως. Συνειδητοποίησα ότι η μητρότητα είναι ένας πολύπλοκος χορός ανάμεσα στη χαρά και την αγωνία, στην ευφορία και την αβεβαιότητα. Το χειρότερο; Οι απόψεις των πάντων για τη μητρότητα, ειδικά από ανθρώπους που δεν έχουν βρεθεί ποτέ σε μία τέτοια θέση. Είναι εκπληκτικό πώς μπορούν να διατυπώνουν γνώμες και να εκφράζουν απόλυτες αλήθειες για μια εμπειρία που δεν έχουν γνωρίσει. Μήπως είναι ειδήμονες στην τέχνη της μητρότητας χωρίς να το γνωρίζουν; Μήπως όλοι χρειάζεται να έχουν μία γνώμη, μόνο και μόνο για να σε κάνουν να νιώσεις άσχημα και λίγος; Είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε την αξία και τη σημασία της μητρότητας, να παρέχουμε στις γυναίκες την υποστήριξη και την ενημέρωση που χρειάζονται και να την αντιμετωπίζουμε με ευαισθησία και σεβασμό. Η πολυπλοκότητά της δεν μπορεί να εξηγηθεί με λίγα λόγια, ούτε καν με πολλά, με παραγράφους ολόκληρους. Οπότε ναι, η μητρότητα για εμένα είναι μια μοναδική και ιερή εμπειρία. Και παρά τις προκλήσεις και τις αμφιβολίες, είμαι ευγνώμων που έχω την ευκαιρία να ανακαλύψω τον κόσμο μέσα από τα μάτια ενός αγγέλου που ονομάζω παιδί μου.    

Σπυριδούλα Μυλωνά

Νοσηλεύτρια

3 thoughts on “20 χρονών μαμά

  1. Ο/Η Crie uma conta gratuita λέει:

    I don’t think the title of your article matches the content lol. Just kidding, mainly because I had some doubts after reading the article.

  2. Ο/Η NelsonDramp λέει:

    качественный сервис выполняет ремонт беговых дорожек в Москве. Сотни раз обращался, все отремонтировали качественно!

  3. Ο/Η NelsonDramp λέει:

    качественный сервис выполняет ремонт сетевых хранилищ в Москве. Сотни раз обращался, все отремонтировали качественно!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *